MSCommunity BIH Konferencija

O KONFERENCIJI

Već više od deceniju, ovu konferenciju organizuje MSCommunity BiH, neprofitno udruženje sa svojim ograncima u brojnim bosansko-hercegovačkim gradovima. 

REGISTRACIJA

O konferenciji

Već više od deceniju, ovu konferenciju organizuje MSCommunity BiH, neprofitno udruženje sa svojim ograncima u brojnim bosansko-hercegovačkim gradovima. Primarni cilj udruženja je razmjena znanja i iskustava između korisnika IT tehnologija, inženjera, programera i partnera u Bosni i Hercegovini, kao i svih IT entuzijasta. Udruženje aktivno djeluje već skoro 20 godina i do sada je organizovalo brojne konferencija, edukacije za mlade te druge događaje edukativno-tehničkog karaktera, uz kontinuiranu podršku kompanije Microsoft kao i većine značajnijih IT kompanija iz BiH.

Konferencija je prvi put održana 2012.godine, a u proteklih 12 godina je sa aspekta učesnika, broja predavanja i predavača višestruko narasla, te se etablirala kao prepoznat IT događaj u Bosni i Hercegovini. Zbog pandemije, zadnji put je održana uživo 2019.godine, dok je tokom pandemije imala online izdanja. Ove godine, ponovo se organizuje uživo.

MS Community konferencija predstavlja jedan od značajnijih IT događaja u BiH i zajedno sa Network konferencijom jedinstveno mjesto na kojem se okuplja velika većina onih koji čine IT tržište u BiH. Od svog prvog izdanja pa do danas, cilj konferencije bio je da na jednom mjestu okupi najbolje predavače iz cijele regije, dokazane profesionalce, nosioce prestižnih profesionalnih titula i certifikata, koji prezentiraju aktuelan i zanimljiv sadržaj za učesnike konferencije, kao i da omogući IT kompanijama u BiH da se povežu sa potencijalnim klijentima ili budućim uposlenicima. Činjenicom da je učešće na konferenciji vrlo cjenovno pristupačno svim kategorijama stanovništva, omogućava se mladim ljudima da se upoznaju sa najnovijim IT trendovima, te možda upoznaju i svog budućeg poslodavca.

Kongresno-rekreacioni centar Garden City izgrađen na oko 40.000 m2 živopisnog krajolika općine Konjic. Garden City je, u skladu s imenom, jedinstveni kutak u Bosni i Hercegovini i regionu koji je u stanju udovoljiti svim poslovno-rekreativnim potrebama modernog gosta koji je podjednako predan poslovnoj uspješnosti i zdravom životu. Čarobno zelenilo rijeke Neretve, izdašnost okolnih planina i jezera, spokoj bogate vegetacije i mirisni životni okoliš predstavljaju jedinstveni izvor energije za zdravo, kreativno i rekreativno življenje. Sve je to tek nedaleko od urbanih područja – oko 60 kilometara od Sarajeva i desetak kilometara dalje od Mostara.

Registracija

MSCOMMUNITY BIH Konferencija se rasproda svake godine.